buy Pregabalin cheap CV možete sami kreirati online.
Monthey Kako?
Winter Haven Pogledajte OVDJE

CV je skraćenica od “Curriculum Vitae“, što bi u bukvalnom prevodu značilo „istorija života“. Kod nas se još kaže i rezime ili autobiografija. CV je dokument koji opisuje vašu kvalifikacije, obrazovanje i radno iskustvo. Ovaj dokument, zajedno sa motivacionim (propratnim) pismom ustvari formira prvi utisak o vama kod potencijalnog poslodavca i cilj ovog dokumenta je da vam obezbijedi razgovor za posao.

U današnje vrijeme svi oglasi i konkursi za posao zahtijevaju da pošaljete CV i motivaciono (propratno) pismo, jer tako poslodavci lako mogu procijeniti koji kandidati su pogodni za odredjeno radno mjesto.
Upravo zato, na CV treba da gledate kao na marketing dokument, uz pomoć koga možete da “prodate” vaše sposobnosti i kvalifikacije i da na osnovu toga dobijete posao koji želite.

http://inkimages.net/playtime-on-the-farm/vmacocss05_1166075013862-2-resized_screenshot_20200621-185130_gallery/ Šta CV treba da sadrži?
Svaki CV treba da sadrži nekoliko osnovnih djelova informacijama o vama.

Lični podaci
U ovom dijelu obavezno treba da navedete svoje ime i prezime, datum rodjenja, kontakt telefon i e-mail. Ne bi bilo loše da zapišete i svoju adresu, da bi poslodavac mogao da se orijentiše u kakvom kraju živite, iako to najčešće nije ni važno.
Svi ostali podaci su nepotrebni, osim ako se od vas ne traži da se opišete detaljnije svoju ličnost.

Obrazovanje
Nije preporučljivo da odmah na početku pišete o vašem osnovnom obrazovanju. Krenite od najvišeg stepena obrazovanja koji imate, pa idite unazad.
Ako imate završene neke specijalizovane kurseve koji su vezani za radno mjesto za koje konkurišete, obavezno ih spomenite i priložite.

Radno iskustvo
U ovom dijelu se daje informacija o vašem radnom iskustvu, predstavljenom obrnutim hronološkim redom, odnosno počevši od posljednjeg radnog mjesta.
Možete da date i kratak opis vašeg prethodnog radnog mjesta, osnovne djelatnosti kojom ste se bavili, kao i svoje rezultate.

Ostale sposobnosti
U ovo dijelu možete navesti svoje poznavanje stranih jezika, poznavanje rada na računaru, objavljenim knjigama, člancima… Kada je riječ o poznavanju stranih jezika, važno je da navedete nivo čitanja, konverzacije i pisanja kojim vladate.
Obavezno navedite sve kompjuterske programe u kojima radite. Budite oprezni, jer i izgled CV-a može mnogo reći vašim kompjuterskim sposobnostima i poznavanjima.

Interesi i rezultati
Informacija o vašim interesovanjima i rezultatima nisu neophodne, ali se preporučuje da ih navedete, jer će tako vaš potencijalni poslodavac dobiti predstavu o vašoj ličnosti.
Prikažite vaše hobije, ali ne pretjerujte sa dugim spiskom, jer tako možete ostaviti utisak da “popunjavate” CV sa ne toliko važnim podacima. Dalje, možete da nabrojite i sve bitnije nagrade i priznanja koja ste osvojili.

Dodatne informacije
U zavisnosti od radnog mjesta za koji konkurišete, treba da procijenite koja druga informacija vam može pomoći da se izdvojite od drugih kandidata i da dobijete šansu da dokžete da ste upravo vi prava osoba za to radno mjesto.
Ovdje možete navesti i vaš porodični status, posjedovanje vozačke i sl.

Kako napisati molbu?

Molbu obavezno šaljite PDF formatu i to samo jedan dokumenat, a ne po sedam dokumenata, kako neki šalju. Obavezno priložite sliku. I to profesionalno snimljenu. Fotografija mora biti snimljena do prsa, lagani profil, lagani smiješak.

Za sve poslove u Njemačkoj potrebno je prije svega poznavati njemački jezik i položiti Goethe ispit koji je jedan od preduslova za dobijanje radne vize. Naši profesori će vas pripremiti za polaganje Goethe ispita. Poslije svakog modula u trajanju od 2 cjeline ili 3 sedmice (intenzivni kurs)  polaznici rade ispite kojim se provjerava njihovo znanje u svrhu uspješnog prelaska na naredni modul.

Po nivoima – Nakon svakog nivoa polaznici rade test koji se sastoji iz slušanja, pisanja, čitanja i usmenog izražavanja. Nakon uspješno položenog testa kandidat se sprema za polaganje Goethe ispita ili za prelazak na naredni nivo.